transmission and motor parts !!!!! - Ex-500.com - The home of the Kawasaki EX500 / Ninja 500R
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 9 (permalink) Old 2-6-2020, 10:36 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 15
 
transmission and motor parts !!!!!

I got 2 ninja 500ex motors that I'm going to part out my engine in my bike is not putting enough pressure out the oill pump so I need to sell my hoard of parts to get the funds I've got ever part you can think of and more so please message me what you need prices will have shipping included
donatello500r is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 2-6-2020, 10:50 PM
fog
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Mt home, AR
Posts: 19,138
 
If you can remove your bad oil pump. You may find the fix may be as simple as a lost fiber distance piece gone. This is a weakness that happens .
This piece is a washer that can be replaced with a steel one fo free

Fog

I hate PMs if you want to contact me, find my email address.Look in the for sale section.
fog is online now  
post #3 of 9 (permalink) Old 2-6-2020, 11:01 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 15
 
a friend gave me a extra motor im confident with just swapping the old pump with the extra I have or fixing it but I just dont want to mess something up but if anyone has a guide on the easiest way to do so would be great I know i split the cases but what's the best way to do so I took the sparke motor I got a few days ago apart cause it sat in a field and the pump is perfect but man are there so many small parts
donatello500r is offline  
 
post #4 of 9 (permalink) Old 2-6-2020, 11:05 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 15
 
mind my vocabulary been a super long day...
donatello500r is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 2-8-2020, 11:45 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 15
 
I got the extra pump out the washer is in the inside of the pump?
donatello500r is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 2-8-2020, 1:26 PM
fog
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Mt home, AR
Posts: 19,138
 
Yes take off the cover and you'll see it
Attached Images
File Type: jpg Oil pump waasher.jpg (27.7 KB, 8 views)

I hate PMs if you want to contact me, find my email address.Look in the for sale section.

Last edited by fog; 2-8-2020 at 1:28 PM.
fog is online now  
post #7 of 9 (permalink) Old 2-8-2020, 10:58 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 15
 
thanks fog your the man so to start off my big ordeal with my bike is after and oil change it would instantly turn into a dark color so when I removed the pan the POS before me used a spark plug insert that was about and inch or so long what idiots and different sized bolt which was ridiculously huge to fix them striiping the threads in the pan in the first place..anyway there was bunch of debris in the pan from previous oils andd wear from the motor so figured I'd take my motor apart and figure it out..took motor out, took off all the top bolts tipped the motor then the ones on the bottom (12mm and a few 8mms bolts and the chain cover (2) 10mm and the (4) bolts 12mm in the oil pan anything connecting the 2 cases and then bam came right off ...this motors internals are in amazing condition took the pump out ithad a brand new washer already installed so shout out to the PO for something I reassembled it decided to look inside the sump filter there was pieces of glove and a bunch of rtv sealant chunks caught in the filter JESUS! resealed it correctly and is letting the rtv sealant dry...double checked all my work hoping it has no issues got the new pan and any parts I need in my hoard so thanks again !!
donatello500r is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 2-11-2020, 3:12 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 15
 
started it up took off the filter oil shot out oil light went off sounded the best it's ever had having a problem keeping it on but I'll figure it out eventually probably cause I dont have the plugs torqued and I need to get new plugs then bam oil light again so when I move the guages a lil (cause they're not mounted to the bike) it went off then I realized the wire to the guages was faulty would go of with any slight movement
donatello500r is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old Today, 4:02 AM
Junior Member
 
itsmejonny's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Location: Rio Rancho, NM
Posts: 8
 
Garage
@donatello500r Not sure if you got one but Im looking for a starter clutch. Im in Albuquerque so whatever the shipping to here would be. Thanks
itsmejonny is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ex-500.com - The home of the Kawasaki EX500 / Ninja 500R forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome